Aiempi toiminta

Pekka Ovaskan juttu "Tutkimusjohtaja Jari Kolehmainen Porin seudun TSL:n Tulevaisuusakatemiassa: Tulevaisuuden tulisi kiinnostaa – vietämme siellä loppuelämämme" Demokraatissa luettavissa tästä linkistä.

TSL:n lukupiiri

TSL:n lukupiirin tavoitteena on tutustua kirjallisuuden eri lajeihin. Ohjelmassa on muun muassa proosaa, runoutta, näytelmätekstejä ja novelleja. Pääpaino on kertomakirjallisuudella, proosalla.

Kokoonnumme kerran kuukaudessa Salin-säätiön tiloissa (Nortamonkatu 3).
Syksyn ensimmäinen kokoontuminen on maanantaina 7. syyskuuta klo 16.00. Kirja on tällä kertaa omavalintainen kesällä lukemasi kirja.

Lukupiirin seuraava kokoontuminen on maanantaina 5. lokakuuta klo 16.00 Salinilla. Käsiteltävä kirja on tällä kertaa näytelmä, Tšehovin Kolme sisarta.

Marraskuun kokoontuminen on 2.11. klo 16.00 Salinilla. Käsitellään Enni Mustosen Pukija-opusta.

Syyskauden viimeinen lukupiirikokoontuminen on 7. joulukuuta klo 16.00. Salinilla. Lukupiirikirjana Elena Ferranten Loistava ystäväni.  

2.12. TIEDOTE: MAANANTAIN 7.12. kokoontuminen on peruttu koronavirustilanteen vuoksi.

Tervetuloa!
Kaisu Pöyliö, lukupiirin ohjaaja


Käsityökerho alkoi!
Tavoitteena on mahdollisimman ekologinen tapa valmistaa erilaisia kädentöitä, eli kierrätysmateriaaleista aloitetaan. Kerho kokoontuu tiistaisin Eetu Salin säätiön tiloissa, Nortamonkatu 3. klo 17-19.00.

Ilmoittautumiset: jarvinenerja@gmail.com
Erja Järvinen, puh. 050-3052766

Käsityökerhon Facebook-sivu: https://www.facebook.com/Ty%C3%B6v%C3%A4en-Naisten-K%C3%A4sity%C3%B6kerho-108333734065839/


TULEVAISUUSAKATEMIA

starttaa varsinaisesti vuoden 2021 alusta. Tulevaisuusakatemia on  jatkoa viime vuonna pidetylle Salin-Akatemialle, joka tähtäsi yhteiskuntavaikuttamisen keinojen löytämiseen yksilötasolla.

Tulevaisuusakatemiassa keskitytään - nimensä mukaisesti - erilaisiin tulevaisuusteemoihin. Esimerkkinä ”mustat joutsenet”, joka ilmiönä kuvaa erittäin epätodennäköistä tapahtumaa. Se ei ole ennustettava, mutta sillä on valtava vaikutus. Vaikka näitä ilmiöitä sattuu usein, ihminen on sokea tunnustamaan ja näkemään, että tällainen tapahtuma voi sattua esimerkiksi hänelle itselleen.

Pohdimme  yhdessä myös, kuinka ilmiöt vaikuttavat yhteiskuntaamme ja sen päätöksentekoon.

Akatemian tavoitteena on edistää avointa keskustelukulttuuria ja tarjota houkuttelevia yhdessä ajattelemisen ja toimimisen mahdollisuuksia. Pyrkimyksenä on vahvistaa osallistujien kiinnostusta yhteiskunnallisiin asioihin ja luoda sosiaalista luottamusta osallistujien välille.

Mukaan halutaan osallistujia laidasta laitaan; vanhoja ja kokeneita sekä nuoria ja innokkaita.

Jos koronatilanne antaa myöden saatamme järjestää yhden tilaisuuden vielä syksyllä -20.


Keskustelutilaisuus - 6 tunnin työpäivä - uhka vai mahdollisuus?

Tule kuulemaan miten 6 tunnin työpäivää toteutettiin onnistuneesti teollisuudessa 12 vuotta.

Aiheesta alustaa KWH-Pipen pääluottamusmiehenä toiminut Roger Svanfors. Psykologi Markku Gardin lähestyy aihetta psykologisfilosofisesta näkökulmasta. Hänen presentaationsa (Power point)  löytyy kuvagalleriasta.


Aika: 4.11.20 klo 18.00

Paikka: Porin Reumayhdistyksen tilat, Yrjönkatu 12, Hallitalo, 3. kerros

Järjestäjä: TSL, Porin Seudun Opintojärjestö

Ilmoittautumiset: 28.10.  mennessä

l.peltoniemi@gmail.com


Pikkujoulut!

Koronasta huolimatta haluamme juhlistaa pikkujoulua jäsenistömme kanssa, ihan pienimuotoisesti. Siispä kokkaamme pienellä porukalla Salin Säätiön tiloissa 11.11. klo 18 alkaen. Mukaan mahtuu 8-10 ensimmäisenä ilmoittautunutta, joten ilmoita itsesi osoitteeseen pirjo.lahdenranta@gmail.com

Tarkoituksena on valmistaa pientä suolaista ja makeaa. Ruokatarvikkeista perimme pienen, 5€:n maksun.

Kokkausillallinen on siirretty keväälle!


Hei kuntavaaliehdokas!

TSL:n opintojärjestö pitää ehdokkaille koulutustilaisuuden, josta saat eväitä oman kampanjan rakentamiseen. Koulutus järjestetään tiistaina 19.1. klo 16.15-19.15.

Koronan vuoksi päädyimme Teamsin etäkoulutukseen. Ilmoittaudu sähköpostilla opintojärjestön puheenjohtajalle, koivistotuomas85@gmail.com. Saat osallistumislinkin paria päivää ennen koulutusta.

Lämpimästi tervetuloa koulutukseen kaikki ehdokkaat, myös te konkarit, jotka voitte jakaa omia kokemuksianne ja kenties saada jotain uusia ajatuksia. Ja ensikertalaiset - nyt on tarjolla monipuolinen tietoisku ehdokkuutesi tukemiseen!

Uutinen opintojärjestön toiminnasta Demokraatissa;

"TSL kurkottaa tulevaisuuteen"

Opintojärjestön vuosikokous

Opintojärjestön vuosikokous pidetään Salin-säätiön tiloissa

28.4.2021 klo 18.00

Yhdistys tarjoaa tietenkin kahvit sitä ennen, joten tulkaapa juttelemaan mukavia jo klo 17.30. 
Vuosikokouksen edustajistolle tulee kokouksesta vielä erilliset kutsut.